Gebitsbehandeling

Vooral kleinere hondenrassen en katten zijn gevoelig voor tandplaque en tandsteenvorming. Dit is deels een erfelijke aanleg veroorzaakt door de kwaliteit van het speeksel. Sommige patiënten moeten voor deze aandoening 2x per jaar onder narcose om het gebit te onderhouden. Niet alleen stank uit de bek, maar ook pijn aan het gebit en verminderde eetlust kunnen het gevolg zijn van deze aandoening. Het is echter vooral het risico op ontsteking van het tandvlees en daarmee het risico dat bacteriën in het bloed komen dat we onder uw aandacht willen brengen.

Deze bacteriën kunnen schade veroorzaken aan de nieren, de hartklepjes en de tussenwervelschijven. Net als uw eigen mondhygiëniste voor uw gebit doet, proberen wij bij de huisdieren het tandvlees gezond te houden. Hierdoor wordt het voor bacteriën moeilijk om in het bloed te komen en zo de inwendige organen aan te tasten. De door deze bacteriën veroorzaakte schade aan is helaas niet omkeerbaar, zodat voorkomen hier duidelijk beter is dan genezen. De meeste katten accepteren het niet dat hun tanden echt gepoetst worden.

Wij leren u graag hoe u het gebit van uw kat zo goed mogelijk schoon kunt houden en het tandvlees kunt masseren. Verder is een goede voeding met harde brokjes essentieel. Door uw inzet voorkomt u veel leed en kunt u uw huisdier een eventueel narcoserisico besparen.