Orthopedie

Kreupelheidsonderzoek is mogelijk bij ons in de kliniek, maar ook op locatie. Kreupelheidsonderzoek kan bestaan uit monsteren aan de hand, evaluatie aan de longen en/of onder het zadel. Diagnostische anesthesie (uit verdoven van het been) om de locatie van de blessure te achterhalen en vervolgens aanvullend onderzoek zoals echografie (“pezen scannen”) of radiologie. Er heeft een verschuiving plaats gevonden in de paardengeneeskunde van röntgendiagnostiek naar echografie.
Vele kreupelheden en niet lekker lopen vinden hun oorsprong in problemen van de weke delen hierbij moet niet alleen gedacht worden aan de ouderwetse pees klap maar met name aan irritaties van aanhechtingen van banden en pezen. Tegenwoordig kunt u deze blessures op onze praktijk met goede resultaten laten behandelen met regeneratieve technieken zoals PRP (Platelet Rich Plasma), IRAP (interleukin-1 receptor antagonist protein) en stamceltherapie, naast de traditionele behandelmethodes.
Tegenwoordig kunt u deze blessures op onze praktijk met goede resultaten laten behandelen met regeneratieve technieken zoals PRP (Platelet Rich Plasma), IRAP (interleukin-1 receptor antagonist protein) en stamceltherapie, naast de traditionele behandelmethodes.

Vaak wordt bij problemen op gebied van orthopedie in samenwerking met uw of onze hoefsmid gekozen voor een aangepast hoefbeslag.

Bij paarden met orthopedische klachten worden regelmatig ook afwijkingen in de rug en hals gevonden. Soms zie je ook gebitsproblemen. Deze problemen zijn soms secundair aan de kreupelheid, soms is de kreupelheid het gevolg van andere problemen. Om uw paard dan optimaal te kunnen behandelen, kan het nodig zijn het onderzoek in gezamenlijk overleg uit te breiden.

In samenwerking met doorverwijsklinieken kan uw paard ook aangeboden worden voor aanvullend onderzoek zoals CT, MRI, scintigrafie, thermografie, e.d.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen op telefoonnummer 0575 43 23 00