voor spoed, bel 0575 - 43 23 00 (Almen) en kies keuze 1. info@dapoostnederland.nl

Orthopedie

Kreupelheidsonderzoek is mogelijk bij ons in de kliniek, maar ook op locatie. Kreupelheidsonderzoek kan heel divers zijn en bestaan uit meerdere onderdelen zoals monsteren aan de hand, aan de longe op een harde of zachte bodem, onder het zadel. Vervolgens kan een diagnostische anesthesie (uit verdoven van het been) om de locatie van de blessure te achterhalen en aanvullend onderzoek zoals echografie (“pezen scannen”) of radiologie uitgevoerd worden.

Vele kreupelheden en onregelmatigheden vinden hun oorsprong in problemen van de weke delen hierbij moet niet alleen gedacht worden aan de ouderwetse pees klap maar met name aan irritaties van aanhechtingen van banden en pezen. Tegenwoordig kunt u deze blessures op onze praktijk met goede resultaten laten behandelen met regeneratieve technieken zoals PRP (Platelet Rich Plasma), IRAP (interleukin-1 receptor antagonist protein) en stamceltherapie, naast de traditionele behandelmethodes.
Vaak wordt bij problemen op gebied van orthopedie in samenwerking met uw of onze hoefsmid gekozen voor een aangepast orthopedisch hoefbeslag.

Bij paarden met orthopedische klachten worden regelmatig ook afwijkingen in de rug en hals gevonden. Soms zie je ook gebitsproblemen. Deze problemen zijn soms secundair aan de kreupelheid, soms is de kreupelheid het gevolg van andere problemen. Om uw paard dan optimaal te kunnen behandelen, kan het nodig zijn het onderzoek in gezamenlijk overleg uit te breiden.
In samenwerking met verschillende doorverwijsklinieken kan uw paard ook aangeboden worden voor aanvullend onderzoek zoals CT, MRI, scintigrafie, thermografie, e.d.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen op telefoonnummer 0575 43 23 00