voor spoed, bel 0575 - 43 23 00 (Almen) en kies keuze 1. info@dapoostnederland.nl

Tandheelkunde

Goede tandverzorging is noodzakelijk voor de gezondheid en de prestatie van uw paard. Uw paard zal beter kunnen eten en het voedsel ook beter kunnen benutten. Daardoor kan het beter functioneren en zelfs langer leven.

Een onbalans in het gebit kan aanleiding geven tot inefficiënt kauwen, minder comfort ten opzichte van het bit, verhoogde slijtage en zelfs verlies van tanden.

Vele paarden vertonen geen symptomen van tandproblemen totdat het defect reeds ver gevorderd is.  Paarden met pijn in de mondholte hebben een slechte conditie, zullen slecht presteren en zijn moeilijk handelbaar.

Elk jaar een grondig mondonderzoek en preventieve tandverzorging zorgen voor een betere gezondheid en betere prestaties. Om de tandverzorging diervriendelijk, veilig en grondig te laten verlopen, wordt het paard meestal licht gesedeerd.

Het doel is een gezond en goed presterend paard!

Dierenartsenpraktijk Oost Nederland werkt met de nieuwste technologie op het gebied van tandheelkunde bij paarden. De behandeling kan doorgaans gewoon thuis plaatsvinden.

Voor meer specialistische ingrepen kan het nodig zijn om naar de praktijk te komen.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen op telefoonnummer 0575 43 23 00

Een onjuiste plaatsing van de tanden of een scherp contact tussen tanden en wangen kan aanleiding geven tot inefficiënt kauwen, minder comfort ten opzichte van het bit, verhoogde slijtage en zelfs verlies van tanden.